"С Главата Надолу" – Епизод 1 – Fuego

Животът ни преминава на такива обороти, които са сравними само с работа в спешен център. Будим се рано, пием кафето си на крак, работим много и постоянно, забавляваме се до краен предел и спим в малките часове на деня, като всичко това се повтаря ежедневно. Рядко имаме времето да помислим, да гледаме към небето, рядко имаме времето да спрем, за да се насладим на танца на пеперудата.

Смисълът обаче е именно в нещата, които правим рядко, защото те се складират качествено в съзнанието ни, те влизат в учебниците по история, те стават топ новина на деня и те правят равносметката в края му.

Поемам риска, че може да прозвучи нескромно, но това му е смисъла – „С Главата Надолу“ е проект, който е рядкост наистина, като създателя си. Костадин „Екзарка“ Екзаров си постави една много отговорна задача, която трябва да събере историите за българската брейк сцена. А всички, които по един или друг начин са се докосвали до нея знаят колко противоречива може да бъде тя.

Старите хора са го казали „желанието му е майката“, а Екзарка го има в изобилие. И ето, че първият епизод е факт. В него проследяваме спомените, знанията и личността на Маргарит Петков – Fuego, който е емблема в B-boying-a у нас.

За да достигне обаче до всички вас този безценен материал имаше нужда от много вяра и безкористна помощ от страна на няколко човека. Това е Георги Георгиев, който на –20 градуса не остана вкъщи до камината, а дойде с три чифта ръкавици, няколко камери и осветление, за да овековечи този исторически момент. ХРОМЕ воден от идеята, че Хип Хоп културата е съставена от 4-ри елемента и те работят най-правилно и добре, когато са заедно, създаде логотипа и шрифта на целия проект. DJ Skill, както винаги беше приготвил нечовешките парчета и чакаше да натисне send бутона. Такъв си е той, за музиката и културата дава и най-милото си. Скречовете са ни подарък от DJ Samm The Man, който между работата и грижата за новородената си дъщеря, каза: „Правим го брат“. STARTERAs е нашият разказвач на съвременни стрийт приказки и записа гласът зад кадър. Адриан Гугов разля звука така, че да имаме усещането за мед галещ слуха ни. Една история няма как да е истинска, ако нямаме доказателства за нея. За това благодарим за дарените архивни кадри на B-boy Fuego, Sleepwalkingz Society, Emo, EF One, ХРОМЕ и XNRG. За всяка работа, а повярвайте ми това начинание си е къртовски труд, имаше и пчелички, които да спомогнат в процеса по създаването – Яница Станкева, Николай Камишев и моя милост Михаела Камишева a.k.a. Домоуправителят.

При наличието на цял епизод няма нужда от повече думи. Настанете се удобно, увеличете звука, освободете си място за танци, ако много ви запали под лъжичката и се потопете в спомените на FUEGO.

На вашето внимание – “С Главата Надолу" – Епизод 1 – Fuego.

От Домоуправителят