Човекът е нечовек, когато е САМ

Скъпи, гости,

 сигурно сте забелязали плочите по стените в коридора на нашия блок, предполагам, че и плакaтите сте видели, а чухте ли като се качвахте по стълбите влака? Спокойно, не ви се е причуло. Дрънчене на железопътна машина беше това, а разписанието й е следното:

  • Гара 1: РАП – пристигане: 00:00   тръгване: 24:00 ч.

Щом може този влак да се помещава в един блоК, значи е  възможно и 24/7 да минава през тази гара, в която има хиляди креативни седалки от бийтове, хиляди  високоговорители изградени от смислени думи и много свободно пространство за теми, размисли, случки и себеизразяване.

  • Гара 2: БИЙТБОКС – пристигане: 00:00   тръгване: 24:00 ч.

Тази гара е едновременно летище, паркинг и пристанище. Тя е гора, населена с чудотворни птици. Тя е клуб препълнен с хора, в който звучи хаус, фънк, брейк бийт, фоклорна музика и всичко, което ти дойде на ум. Тя е дихание, вик, плач, смях. Тя е звук.

  • Гара 3: B-BOY –  пристигане: 00:00   тръгване: 24:00 ч.

Тук скоростта на влака се определя от музиката, която звучи на пероните. Понякога е бърз като стрела, друг път замръзва в миг на място. Понякога се отлепя от релсите дори. На тази гара влакът може да движи само предната си част, може и само задната, а може и двете части да са в противоположни посоки. Важното е, че никога не е спирал, винаги е вървял все пo-нaпред, все по-далеч и все по-нагоре.

  • Гара 4: ПОПИНГ – пристигане:  00:00  тръгване:  24:00 ч.

На това място може да видиш всякакви форми и измерения. В миг са вълнисти в друг статични, дори понякога добиват роботски изображения. Но най-интересното е, че постоянно усещаш една пулсация, като тази на сърце. Гара със собствено туптене и вибрация.

  • ГАРА 5 : DJ – пристигане: 00:00  тръгване: 24:00 ч.

Стигайки до тук влакът се слива с нотите, инструментите и гласовете и става музика. Металните колела са грамофони, вагоните са плочи с наистина ценни музикални наследства, оставени ни от тези, които са били и които все още са сред нас. Тази гара е мястото, където може да стигнеш своята музикална нирвана!

И както на всяко разписание пише, че е възможно поради техническа неизправност да има закъснение, съм длъжна да ви уведомя, че тук няма такава опасност. Все пак това е влак, който се помества в блок и 24 часа, 7 дни в седмицата е едновременно на 5 места. Да истината ви говоря!

Всичко това е възможно тогава, когато гарите всъщност се намират във влака, когато този влак има мозък, сърце, душа, човешко тяло и се казва САМ.

Уважаеми пътници, нека ви представя най-изправния влак, който познавам – човекът- нечовек SAMM The Man!


Искрено ваш,

Домоуправителят М.М.