Flava House на 5 години

Какво е времето? 

Очевидно тези дни е особено зимно … но какво всъщност е времето като цяло? Можем ли да го пипнем, да го манипулираме, можем ли да го стигнем или то нас? Можем ли да разговаряме с него, да се свързваме, да не му обръщаме внимание, да го ценим? 

Честичко съм си задавала тези въпроси, броени дни преди рождения ми ден. Разсъждавам върху тях в малките часове на деня, но тъй като стигам до задънена улица или заспивам, не успявам да преборя въпросителната накрая. Това не ме тормози особено, защото винаги остава по още година, докато си задам същите тези въпроси отново. Този път обаче, малко по-рано ме хващат съжденията.

На 01.03.2018 год. Flava House става на 5 години. Чувствата ми са смесени, защото хем са ми много, хем съвсем малко, всичките тези години. Но най-изумителното е, че започвам да намирам отговорите на горните въпроси и то без да правя научно изследване по темата.

За да стигнем до заветната цел ще започна от самото начало.

Един ден Екзарката (за тези, които не знаят кой е, елате на Цар Симеон 70 и се запознайте, с думи не може да се опише такава личност) и Бобеца (него по-трудно ще го откриете на посочения адрес, но пък вижте какво 3D измерение създаде с двете си ръце) казаха: “Намерихме място, за да си го направим нашето място. Ще си имаме зала, пичове!”. И плеснахме с ръце всички, защото, като започнеш да виждаш мечтите си, светът става чудо. Та, след няколко седмици, труд, пот, боя, палети, прах, спрейове, котки, няколко перални и помощта на Валери, Делчо, Георги, Петър, Erase и Arsek … вече можехме да ПИПНЕМ времето, можехме и да стъпим върху него, да седнем, да се огледаме, защото вече имаше FLAVA HOUSE.

Валери, Делчо, Георги, Петър,

Валери, Делчо, Георги, Петър,

Arsek & Erase

Arsek & Erase

След това започнахте да идвате вие и да си събираме време заедно! Някои от вас даже успяха да изиграят времето. Не обичам голословието и за това ще говоря с имена. 

Емо

Емо

Емил Ангелов е първият ученик на Flava House. И той все още е с нас, за да съм по-точна, той дори е с нас, когато и нас ни няма. Статистически погледнато, Емо държи рекордите за: влизане в залата, за излизане от нея, за преобличане, за най-много нанесени резки по пода, за най-много пиене на вода, най-много изтанцувани бийтове и т.н. Емо успя да изманипулира своето време, за да го даде на залата. Емо, поклон брат!

Яна

Яна

Другият красив и рядък екземпляр е Яна Златарова. Нея ще я познаете по немирните къдрици, усмивката и по особената светлина, която грее около оста й. Това обаче, което малцина знаят за Яна е, че нейната среща с Flava House не беше на танцовия под, а на скамейките в публиката. Тя аплодираше, викаше и подкрепяше всички, танцуващи. После Яна продължи с подкрепата, като водеше след себе си опашки от хора с думите: “Това е най-якото място за танци в София, хайде ще те водя до Flava.” Яна е магнит. Тя привлича. Привлече и времето и така го стигна, че даже и го мина, махайки му от някой сърф. Яна, зад теб сме, води ни!

Flava House all

Като Яна и Емо има още десетки супер герои, които правят залата смислена и жива. А ние ги обичаме и им благодарим.

Яни

Яни

Има и една дама, която се научи да говори с времето. Научи се тя да му поставя срокове и тя да задава въпросите. Тази дама ни научи и нас на смисъл от пълното отдаване на нещо. Яница Станкева е татуирала Flava House и всички ваши имена в сърцето си. Тя е този герой, който прави нещата магически. Тя пуска лампите, тя е и последният, който ги гаси, тя чисти пода, за да ни е хубаво на нас, тя играе с децата, тя ги пази, тя носи хип-хопа в залата, тя слага тоалетната хартия (ако сте се чудили), тя вдъхновява, тя я живее тая зала. Яни, като пораснем, искаме да бъдем като теб!

Flava House Teachers.jpg

А сега ще се изненадате, като ви кажа, че всеки един от вас се е свързвал с времето. Дам, защото и Катето, Яни, Коци, Камиша, Ивчака, Бобеца, Самуил, Ели, Ивчо, Васко, Цвети, Тони, Боби, Jimmy Boy, Aлекс А-Style, SanDeep, Ина, Искра и всички гост артисти, които оставиха част от знанието си в залата, са ни казвали да си затворим очите и да правим каквото ни душа иска в музиката. Така се научихме да слушаме, следваме и свързваме с нея, а музиката е време. Преподавателите на Flava House, благодарим ви за тази тъй ценната връзка!

Работилница с Еви

Работилница с Еви

Изненадата ще стане двойна, като ви кажа и, че доста често не обръщахме внимание на времето. Идвахме в студ и в жега, и стояхме до късно и до рано, бяхме и в празници и в делници, защото във Flava House си имаме някаква собствена freak вселена. И в нея времевите континууми работят на други обороти.

Катето, Камиша и Яни

Катето, Камиша и Яни

За 5 –те изминали години обаче, най-важният въпрос, на който си отговорих е дали ценим времето. Всяка една милимунда (такова нещо в речника няма, то е в сърцето) във Flava House струва, колкото въздуха, с който дишаме, водата, която пием, кръвта във вените ни, бръчките от усмивки, синините трайни и нетрайни. Защото Flava House e начин на живот, а животът е най-ценното, което имаме.

Мария, Ема, Красен и Руми

Мария, Ема, Красен и Руми

Честит рожден ден Flava House! Все по 5, по 25, по 50 и така до безкрая. 

От домоуправителя М.К.

P.S. На 02.03.2018 ви чакаме в City Stage от 22:00 часа, за да празнуваме с вкус и истински приятели.

Flava House 5 Years Anniversary Jam & Party