Съвременна фея

Надявам се, че вече ви е станало ясно с какви хора общувам, или по-скоро, че общувам с не човеци! Нали съм си и многоуважаван домоуправител, искам всички посетители на блоКа да се чувстват запознати с мястото и обитателите му. За това и в следващите редове ще ви представя още един пребиваващ по етажите ни. 

Този индивид е от женски пол (пропуснах да добавя - изключително красив индивид). Владее много добре вербалните умения, владее също толкова  добре и двигателните.  Но нали това са все неща, които доста индивиди умеят. Специфичното в нашия е, че си има и крила. Спрете да се пулите в мониторите, като ви казвам крила не ви лъжа! Те обаче са направени от въздух, не е възможно  да ги видите с очите си. Както казва Екзюпери: „най-хубавото се вижда само със сърцето“ и аз подкрепям  абсолютно думите му, защото съм жив пример за тях.  Допускайки въпросния индивид достатъчно близко до съществото си, видях, че тя не е просто жена, а фея!

На ум ми идва една случка, която тя едва ли помни, а именно първият път, в който я видях – все едно гледате Смърф, но розов (не се шегувам, уважаеми, само дето бялото на очите й не беше розово) още тогава заподозрях, че има нещо отвъд цвета. Лампичката ми светна в момента, в който видях името й на плакат в НАТФИЗ, тогава разбрах, че тя всъщност играе ролята на живота си , а именно тази, в която се представя за човек, а всъщност е чистокръвна фея. Истинска, професионална актриса!

Но това не е всичко, по-горе ви споменах и за двигателните й умения, та като ги съберете с актьорските познания, получавате един перфектен представител на танцовия театър. Най-интересното  е, че на сцената тя никога не е в образ, там тя е повече от себе си дори. Щом залата се напълни, осветлението изгасне, публиката притаи дъх  и зазвучат нежни  тонове, точно в този миг ще чуете пърхането на крилата й. След това излизат сенки вплитащи се едни в други, разделящи се, виждаме един прелестен танц наситен само и единствено с емоция ... в този момент си казваме на ум „I Wish”. Повярвайте ми , нужен ви е само един единствен път да видите как тази прелестна дама разгръща крилете си и ще се обедите в истинността на приказките!

А чували ли сте фея да разказва за себе си? Такова нещо е възможно да промени мирогледа ви изцяло.  Когато аз чух разказа й, откровен, неподправен, на ръба между реалното и нереалното, имах чувството, че ме заведе в някакъв „Паралелен свят“, а после всичко беше някак си по- просто и естествено. 

Но разбира се всички неща, които написах по-горе не са най-впечатляващото, нито говореното, нито актьорството, нито дори крилата, най-впечатляващото е съвременния танц, на който тя е физическо изражение. Танц, който тя не само, че е усвоила, както майчиния си език, а и който успява да подарява на учениците си във Flava House. Tочно в тези моменти сякаш ти дава своите собствени крила, прикрепя ги към душата и я учи да лети!

За да направим картината за тази моя познайница още по-ясна, ви предлагам да изгледате следващото видео и сами да прецените фея ли е или... 

Дами и господа, на вашето внимание - Цветина Матова!

Домоуправителят M.M.