ТОВА НЕ Е СПЕКТАКЪЛ - 2017

Вече съм убедена, че времето не можем да го опитомим. Тъкмо си помисляме, че тичаме до него, а то се оказва, че това е просто останала следа от него. Ето, факт е, че мина повече от година от последния „не спектакъл“ на Flava House. За мен обаче изглежда все едно беше вчера.

Все още са ми пресни спомените от ръце, които бършат студена пот в панталоните, от биещи бързо сърца, от разхвърляни дрехи наоколо, от учестено дишане, от разпилян грим, от електричество в косите. Въобще сега като се сетя, ако махнем хората от backstage-а и огледаме оставящата среда, със сигурност ще изглежа като начало на постапокалиптичен филм. Няма какво да се лъжем, сцената ни дава всичко и ни взима всичко... но сме щастливи.

Затова и тази година „ТОВА НЕ Е СПЕКТАКЪЛ“ ще застане под прожекторите на Модерен Театър на 04.05.2017 от 19:00 часа и ще ни изпълни първо нас – артистите, а после и вас публиката. И да там няма да има тигри, клоуни, няма да станете свидетели на Лебедово езеро или още по-малко на Step Up 5, 6, 20 и 41. Това, което ще видите обаче са адвокати, рекламисти, родители, деца, програмисти, писатели, пътешественици, монтажисти, дизайнери, учители, финансисти и още много същества, които си скъсаха обувките, кожата на ръцете, панталоните, нервите и волята, но стиганаха до тук, водени от любовта си към танца.

От името на преподавателите на Flava House и създателите на танцовия театър “7D” и спектаклите  “8” и “Без-крайно”, продуцирани от Сдружение Слийпуолкинг, поклон към желанието и смелостта на всеки един, който е донесъл кецовете си в залата. И този така наречен „не спектатъл“ всъщност е най-големият възможен спектакъл за вас. Точно тогава на сцената ще се случи само едно – танцът ще бъде в нас и ние ще бъдем в него... чисто сливане на духа и тялото.

Тъй като и ние имаме календари и виждаме, че има още две седмици до заветната цел, няма да ви държим на сухо, а ще ви направим едно бързо резюме на миналогишното издание.

Приятно гледане и ви очакваме, защото искаме и можем да ви дадем много.

От Домоуправителят