Заедно за изкуството!

С влизането на 2016-та година в сила си дадохме едно обещание: ще тръгнем по пътеки, по които не сме вървели, ще импровизираме със себе си и с изкуството и ще сме ЗАЕДНО, защото сме се специализирали в тази област.

И докато сме на темата, новооткритата пътечка, която изчистихме от преспи, бурени и не малки камъни се нарича: BE TOGETHER – Cover by Mihaela Mihaylova & Boryana Siderova ft. Flava House. Това е проект, който много дълго време изчакваше своето узряване и мина през стотици метаморфози, за да можем сега с гордост да кажем, че го направихме!

Be Together-01.png

Парчето ни вдъхнови със своето алтернативно и почти космическо звучене и си казахме, че ако вече планетата ни е тясна е добре да погледнем към космоса и да се изстреляме на там. Голям принос и участие имаше Стив Джобс... (не гледайте съмнително, истината ви казвам). Неговата ябълка, под формата на Iphone, засне не малка част от кадрите и се справи доста добре. Разбира се с помощта на човека, който не се притеснява да експериментира – Костадин „Екзарка“ Екзаров, адмирации за перфектната работа. Хореографията бе създадена от прекрасните танцьори и преподаватели от Flava House. Те предадоха думите, посланията и музиката на парчето по възможно най-магическия начин. Външният вид на всички замесени бе творение на Сергей Йорданов, който се погрижи телата да бъдат облечени в дрехи, които да танцуват и пеят, заедно с притежателите им. Колкото до грима, то това не бе грим, а изображение на вътрешната красота, върху лицата на всеки един, за което благодарим на Мери и нейната изкусна ръка. Разбира се и този кавър не мина без лично творчество. Именно наситеният с емоция, сила и житейски твърдения рап, бе създаден и изпълнен от талантливата Боряна Сидерова.

Както споменах и в по-горните редове имаше доста камъни, които трябваше да се прескачат на терен! Един от тях, който от камък стана диамант, бе прозорецът. Сложен за снимане, сложен за изолиране, сложен за вплитане в историята. В крайна сметка обаче максимата, дефектът се превръща в ефект е силно показателна във видеото – какъв по-добър декор от естествен ореол!? Снимките към продукцията са дело на един магьосник, чиято магическа пръчка е обективът. Петър Драганов – Ducky Hoodman, дойде, чу парчето, видя въпросния прозорец и накара светлината и тъмнината да работят заедно! Какво по-подходящо за парче, чието име е BE TOGETHER! След дългите снимки, имаше още по-дълъг запис, в който три момичета, начело с Христина Ганева, един микрофон, два чифта слушалки и бутилка вино за послевкус, дадоха всичко от себе си, за да имаме песента, която търсихме.

Равносметката е следната: сбъдната мечта, благодарение на истински приятели. В текста се казва „Someday we will be together!”, но този ден отдавна е дошъл, защото всички замесени сме ЗАЕДНО ЗА ИЗКУСТВОТО!

Приятно гледане!

Домоуправителят М.М.