Две години пълноценен живот!

Честита баба Марта! Бъдете силни и червени, като бушуващата кръв във вените ви и с бели и чисти души. Добре сте ми дошли на гости, точно в този ден, защото освен, че ще ви вържа по една виртуална мартеница, ще ви почерпя и с добра новина.

Къщата, която се намира на втория етаж в нашия блоК, става на 2 години. Честит рожден ден, Flava House! Пожелаваме ТИ най-вече да си пълна с хора, които да износват пода ти от танци, да огласят съблекалните със смях, да ти помагат, когато имаш нужда от почистване и закърпване и най-вече да те приемат за дом на техните хобита, страсти, вдъхновения и мечти!

hip hop class

Да си кажем право, 2 години не са много време, даже минават за един миг и всичко ти се струва все едно е било вчера. И в мен има едно такова остатъчно чувство… Сякаш вчера боядисвахме гредите, сякаш вчера с Трансформаторите сглобявахме пода, сякаш вчера Four Plus рисуваха графитите и сякаш вчера на къщата ѝ бе дадено име и стартира „животът ѝ“. Наистина 2 години не са много време, но не са и никак малко, когато всяка една минута е от значение.

Flava House

За този период, Flava House мина през много неща. Гордо заявяваме, че две наистина студени зими връхлетяха през вратите ѝ, но тя успя да ни сгрее. За тези 2 години се случиха стотици паметни събития. Репетициите на два спектакъла, бяха отразени в огледалата ѝ. Заснеха се безброй музикални и танцувални клипове. Проведоха се десетки семинари, които нахраниха умовете ни със знания. Имаше и две представления на Playback театър, които искрено ни разсмяха, разплакаха и вдъхновиха. Състояха се много танцови битки, но всичките водени от приятелски чувства. Къщата на вкуса успя да побере (буквално) и две незабравими коледни представления, в които всички нейни ученици и преподаватели показаха смисъла от съществуването ѝ. Имаше и няколко прожекции, чиито цели бяха да пазят хип хоп наследството живо. За 2 години в нея се събраха толкова часа музика, колкото, ако бихме могли да ги обърнем в енергия, ще захраним  цял един град.

Flava House

Въобще случиха се всякакви събития, някои трудни и тежки за приемане, но повечето  прекрасни, за които си заслужава да се разказва и да влязат в мемоарите на вкусната къща. Най-хубавото беше, че всички мигове бяха споделени с истински приятели. За това поздравления за рождения ден, трябва да приемат именно те:

Костадин Екзаров, Боян Пехливанов, Яница Станкева, Sleepwalkingz Crew, Pop&Roll crew, Рафи Бохосян, Skywalkers, Dem Divas, съвременната фея – Цветина Матова, най-отдаденият в брейк школата - Емо,  групата по хип хоп на Катето, групите по хип хоп на Яни, групите по брейк на Екзарка, групите по хаус и уакинг на Ели, групата по локинг на Камиша, първият попинг ученик Иван Гечев, децата и техните прекрасни родители и всички останали, които сте оставили своите отпечатъци в къщата. Аз ви поздравявам и ви благодаря!

Flava House Kids

Миналата година един човек си пожела Flava House да стане институция, това все още не  се е случило, но явно пътят е правилен, защото и самият Buddha Stretch каза: „На място като това, живее истинският хип хоп!“. Така че целта е близо, важното е, каквото и да правим, да го правим с вкус!

Flava House

Искрено ваш,

Домоуправителят М.М.