Недресирана, танцуваща лъвица

Преди празници, по време на празници и след тях е времето, когато да си на гости е постоянният ти статус. От това няма как да има по-хубаво нещо, защото точно тогава сме близки, споделяме времето си, мислите си  и чувстваме една особена приповдигнатост, която ни внушава, че имаме силата планини да преместим.

За това и в нашия виртуален блоК много държим на гостите си, може да се каже, че за нас е задача номер едно в „to-do” листа за деня. 

И този път домоуправителят (т.е. аз) ще ви запознае с някой, който съм сигурна, че много от вас вече познават по един или друг начин, но все пак нека го видим в най-естествената му среда.

В блоКа си имаме жена лъвица (да не се объркате, това не е домашен любимец), както Батман си има Жената котка, Супермен си партнира с Жената Чудо, a фантастичната четворка разчитат на Невидимата жена, така и ние си имаме нашата Жена Лъвица. Нейните способности са толкова многоспектърни, че едва ли биха ни стигнали  да я опишем в комикс, в роман или филм.  Най-изявената й супер сила  e  танцът! Спокойно и без никакво двусмислие мога да кажа, че цялото й същество е изградено от танц.

Този танц обаче не е това, което всички ние познаваме и което сме виждали по телевизията, в театрите, по концерти, клипове и т.н. Той е особен, динамичен, нежен, яростен, гъвкав, три-четири и пет измерен, този танц е изобретен от душа, нейната.

Вече ме познавате и знаете, че обичам да подкрепям думите си с неоспорими доказателства, затова ще ви доверя няколко апокалиптични ситуации (на които самата аз съм била свидетел, но бъдете сигурни, че има и още много преди тези събития), в които Жената Лъвица е разкривала способностите си до краен предел.

Долината на племето: В среда като тази имаш само един единствен шанс – да станеш чудовищно добър и да си част от племето, или да напуснеш земите завинаги. Аз не случайно съм й дала името Лъвица (и заради зодията й разбира се), защото знам, че тя е от тази порода, която преследва всичко докрай в името на по-висши и от нея самата цели. Та, събитията тогава се развиха по следния начин: тя излезе в бой срещу друго племе, толкова безкомпромисно, събрала целия си снаряд от брейк (и не само) движения и приземявайки се от поредното салто с гръмък звук затвърди, че ДА, тя е чудовищно добра и възнамерява да става дори по-добра.

JAM ON IT 12

JAM ON IT 12

Битката за крепостта: Тук трябва да минем през пролога  преди същинската история: Следвайки неотлъчно своя танцов път, Жената Лъвица  срещна себеподобните си, тези които да нарече хора от една порода - Pop&Roll. Връщаме се отново към епична битка развила се в района на Велико Търново, в която имаше няколко шута, още много придворни, мечтаещи да бъдат принцове и принцеси и армии донесли най-силните си оръжия. В тази история Жената Лъвица и нейната раса - Pop&Roll, разгромиха всички с една единствена цел – бъдеще за хип хопа в България.

1st palce at the "Battle Of The Castle"

1st palce at the "Battle Of The Castle"

Отражението й в „7D“ формат:  В този ред на мисли не е трябвало да се бори за някой друг, по-скоро за себе си. За тези, които не разпознават името “7D”, освен че може да го приемем като бъдещето на 3D-то, това е и танцов спектакъл, в чието ДНК е заложена Жената Лъвица. Тя беше тази, която донесе ВЯРА. С танцът си накара стотиците хора в залата да се обърнат към себе си и да намерят  въпросната вяра. Без притеснение заявявам, че в този спектакъл тя се огледа, а отражението й ни зарази. За което й благодарим!

"7D" Dance Spectacle 

"7D" Dance Spectacle 

Покорената Казабланка: Докато някои не виждат по далеч от носа си, нашата лъвица стъпи в земя, където жената е с особен статут. Непоклатимата й увереност и борбеност не позволиха да бъде сломена от външни и вътрешни сили. Енергията, която занесе в онази така далечна екзотика не остана забравена. Мароканците я увековечиха във филм, който много деликатно представя на жените, че трябва да приемат същността си и да се борят за желанията си. Такава си е Жената Лъвица, тя не следва, тя води!

"Love Battle Dance" Movie

Укротител на опърничавите: Свикнали сме лъвовете да бъдат укротявани, да бъдат дресирани и учени как да бъдат цивилизовани, абе свикнали сме човекът да командва дивата природа. Тук обаче ще свикнем на друго нещо, как една лъвица укротява най-опърничавите същества на този свят – децата. Само в тези моменти може да видите лъв, който се представя за заек, за нинджа, за извънземно и още куп неща, които да хванат детския поглед (за повече от 5 сек.). Жената Лъвица е родена за това, родена е да бъде учител, има силата да научи децата на нейния танц, който те да направят свой. Най-силното доказателство за това е детето тичащо след тренировка и разпалено крещейки на родителите си какво е преживяло... безценно.

Street Dances For Kids at Flava House with Yani

Както написах и в началото, такива събития е имало и преди моето датиране, ще има и след това. Тези, които я познаваме можем само да сме благодарни, че се докосваме до такава извънземна сила, а за останалите е следващото видео.

Танцът на Жената Лъвица – Яница Станкева.

На всички ви пожелавам топли празници,

Домоуправителят М.М.